Джокович и Мъри продължават



09-11-2012 00:00 | Станко Димов
Световният номер едно Новак Джокович спечели битката в група „А” на заключителния турнир на най-добрите ATP World Tour Finals в Лондон. В последния си мач от групата сърбинът се наложи с 6:2, 7:6 (6) над Томаш Бердих от Чехия след един час и 37 минути и игра и записа трета победа. Вторият полуфиналист е Анди Мъри.

Първата част бе за Ноле. Но Бердих изравни играта и можеше да спечели поне втория сет в двубоя. В решителния тайбрек чехът поведе с 5:1 точки, а след това стигна и до три сетбола при 6:3. Джокович обаче явно бе решил да не губи излишно време на корта и записа серия от 5 поредни точки, с които си гарантира крайния успех. Той има вече 11 победи в 12 мача срещу чеха.

Така за трети път в кариерата си Джокович достига до полуфинал на заключителния „Мастърс” (след 2008 и 2010), но за първи път го прави без да загуби двубой в групите.

„Постарах се да не мисля за вариантите за класиране, а да се концентрирам върху начина, по който да спечеля. За първи път печеля и трите си мача в групата, което е добре. Надявам се да успея да си почина добре”, коментира Новак.

В другия двубой олимпийският шампион Анди Мъри победи Жо-Вилфред Цонга с 6:2, 7:6(3). Британецът имаше нужда само от сет, за да си гарантира второто място в групата.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини