Азаренка завършва годината на върха



27-10-2012 00:00 | Станко Димов
Виктория Азаренка се класира за полуфиналите на заключителния мастърс в Истанбул и по този начин си гарантира, че ще посрещне Нова година като водачка в световната ранглиста.

Тенисистката от Минск се наложи над Ли На от Китай в мач от Червената група със 7:6(4), 6:3 и зае второто място в нея след Серина Уилямс, която завърши с три победи.

„Доста е трудно да се повярва, че едно малко момиче от Беларус стана 11-ата, която ще завърши сезона като №1.Когато бях малка и започвах да играя тенис, исках да стигна този връх и сега съм на седмото небе”, заяви 23-годишната Виктория след двубоя.

За достигане до финала тя ще трябва да преодолее победителката в Бялата група Мария Шарапова. Рускинята, която единствена можеше да измести Азаренка от първото място, се наложи авторитетно с 6:0, 6:3 над резервата Саманта Стоусър от Австралия.

В другия полуфинал в събота играят Уилямс и Агнешка Радванска. Полякинята изстрада класирането си в мач, продължил три часа и половина. Ага надигра Сара Ерани от Италия с 6:7(6), 7:5, 6:4.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини