Григор срещу Новак в Китай



08-10-2012 00:00 | Станко Димов
Първата ракета на БЪлгария Григор Димитров ще играе срещу втория в света Новак Джокович в Китай. Двамата ще се срещнат на турнира от сериите „Мастърс 1000” в Шанхай, а победителят ще се класира за трети кръг.

Двубоят им стана факт, след като на старта на турнира Григор се наложи над Пабло Андухар (Испания) със 7:5, 6:3. Това беше трети двубой между Гришо и Андухар, като нашето момче записа втора победа над този съперник.

Григор Димитров и Пабло Андухар печелеха лесно сервис геймовете си. Въпреки, че не бе особено бърз, сервисът на испанеца бе отлично пласиран и затрудняваше Гришо при посрещане. Сетът вървеше към тайбрек, като при 6:5 за Гришо, Андухар имаше преднина от 40:15. В този момент обаче испанецът се разколеба, допусна няколко лесни грешки, а Димитров не почака втора покана. След като стигна до равенство в гейма Гришо взе следващите 2 точки и с първия пробив в мача спечели сета – 7:5 след 50 минути игра.

Силният край на първата част вдъхнови допълнително Димитров, който успя рано да пробие съперника във втория сет. Хасковлията с лекота проби за 3:1, след което успя да затвърди за 4:1, при това с гейм на нула. Така пътят към победата бе широко открит и нашето момче не го пропусна.

До момента Григор Димитров и Новак Джокович никога не са се срещали на корта.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини