Шиникова на полуфинал на двойки



12-09-2012 00:00 | Станко Димов
Изабелла Шиникова остана единствената българска участничка на турнира с награден фонд 25 000 долара на ТК „Левски”. Снощи на двойки тя и Улрике Ейкери от Норвегия надиграха Виктория Томова и Ангелик ван дер Меет (Холандия) с 6:3, 4:6, 10-8. Днес Шиникова и Ейкери победиха третите в схемата Диана Бузеан (Румъния) и Даниеле Хармсен (Холандия) със 7:5, 6:3.

За влизане на финала българо-норвежкият дует ще трябва да отстрани полската двойка Катаржина Питер/Барбара Собашкевич.

На сингъл всички българки отпаднаха без да вземат и сет. Националката Диа Евтимова, която беше четвъртата поставена в основната схема отпадна в първия кръг. Третата ракета на България отстъпи на румънката Ралука Олару с 4:6, 4:6.

Евтимова допусна пробив в първия гейм след две двойни грешки, а след това и още един при 1:4. После 25-годишната българка върна единия брейк. В десетия гейм тя поведе с 40:0 при сервис на Олару, но загуби следващите пет разигравания, а с това и сета. Във втория румънката поведе с 5:0, но Евтимова взе на свой ред четири поредни гейма. В десетия отново Олару успя да спечели, с което се класира за осминафиналите.

Другата националка, която участва в София, Изабелла Шиникова, също отпадна. Лекувалата до скоро травма тенисистка загуби от румънската квалификантка Лаура-Йоана Андрей с 2:6, 2:6.

И участващата с „уайлд кард” Радина Димитрова приключи. Тя се изправи срещу втората в схемата шампионка на двойки при девойките от „Ролан Гарос” Ирина Хромачова от Русия с 1:6, 2:6.

Българското участие на единично приключи с отпадането на Виктория Томова. Бившата европейска шампионка до 14 години загуби с 1:6, 4:6 от седмата поставена Елена Богдан (Румъния).

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини