Донева шеф на съдиите на Турнира на шампионките



12-09-2012 00:00 | Станко Димов
От Женската тенис асоциация (WTA) обявиха имената на съдийките, които ще ръководят двубоите от Турнира на шампионките, който ще се проведе в столичната „Арена Армеец” от 30 октомври до 4 ноември.

Шеф на реферите на стол е българският арбитър с най-висока категория Веселина Донева (на снимката). Тя е от 1999 г. международен съдия и притежава сребърни значки за супервайзър и за главен съдия, както и бронзова значка за съдия на стол. В момента тя ръководи реферите на състезанието на ITF за жени в София на кортовете на ТК „Левски”.

Супервайзър на Турнира на шампионките е опитната Мартина Люткова от Чехия.

Трите съдийки на стол са Мариана Алвеш от Португалия, Керилин Креймър от Австралия и Джуан Дзън от Китай. За видеоповторенията в София ще отговаря Джули Кендли, чиято длъжност е Review official.

От трите дами, които ще ръководят 15-те двубоя в София, най-популярна е Алвеш. Тази година тя ръководи финала на „Уимбълдън”, а в кариерата си португалката е била арбитър и на финални срещи на Откритото първенство на Австралия през 2011 година и на „Ролан Гарос” през 2008 година.

Алвеш влезе в новините през 2007 година, когато на Откритото първенство на Съединените щати отстрани Серина Уилямс на полуфинала срещу Ким Клайстерс заради заплахи към съдийки на линията.

Керилин Креймър също е утвърдено име в тенис съдийството. През 2010 година тя получи честта да ръководи финала на Откритото първенство на Австралия в Мелбърн.

Китайката Джуан Дзън получи своето бойно кръщение по време на Олимпийските игри в Лондон. Тя ръководи една дузина мачове и се представи отлично.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини