Диа Евтимова: Можех да продължа на US Open



11-09-2012 00:00 | Станко Димов
Националката Диа Евтимова е родена на 30 април 1987 година. В момента тя е трета ракета България и заема 195-о място в световната ранглиста. Достигала е до №145 на 31 октомври 2011 година. От няколко дни Евтимова е в София и тренира на БНТЦ „Карлсберг”.


- Диа, записа най-доброто си представяне в Големия шлем на US Open. Можеше ли да влезеш в основната схема в Ню Йорк?
Да, обективно погледнато Олга Пучкова, която ме отстрани в последния кръг на квалификациите, нямаше с какво да ме изненада. Но късно заиграх на ниво и беше трудно да наваксам от 0:6 и 1:4. Иначе с рускинята бяхме тренирали заедно два дни по-рано. Тя играе доста меко и пасивно, но късно натиснах Пучкова и не успях да направя обрата. Но като цяло съм доволна от играта си на Откритото първенство на Съединените щати.

- Какво ти предстои до края на сезона?
В момента се готвя на кортовете на БНТЦ, където условията са чудесни. Благодаря на Българската федерация по тенис за предоставената възможност. Тази седмица играя на турнира на ТК „Левски”, а следващата – в Добрич. Мисля че тези състезания са много подходящи за мен. Преди това играх в Местре, Италия, на шамот, така че реших да продължа на тази настилка. Миналата година по това време спечелих турнира в Загреб, който беше с награден фонд 50 000 долара (плюс гостоприемство). Тази година той не е в календара на ITF, така че ще трябва да защитавам спечелените точки в София и Добрич.

- Четвърта си в схемата в София и започваш срещу Ралука Олару. Играла ли си срещу нея?
Не, никога. Но по време на Откритото първенство на Съединените щати имахме съвместна тренировка с румънката и смятам, че съм наясно с нейния стил. Няма да е лесен мач в сряда.

- Планираш ли участие в турнири на WTA?
Да, след състезанията в България, ще играя в зала и смятам да се запиша на турнирите в Линц и Люксембург. Има вариант да участвам и в Москва.

- Предстои най-големият тенис турнир в България. Ще присъстваш ли?
Тази година – най-вероятно като зрител. Не съм си заслужила мястото сред осемте на Турнира на шампионките. Имам време да спечеля турнир от категория „Интернешънъл”, но по-вероятно е да се преборя за участие по право в София догодина. Надявам се да успея. Очаквам пълна „Арена Армеец”, все пак у нас ще дойдат много силни тенисистки, Цвети Пиронкова ще играе, което също ще създаде голям интерес към турнира.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини