Контузената Каролин надви Иванович в сблъсъка на красотата



08-10-2010 15:13 | Станко Димов

Детето-чудо Каролин Вожняцки продължава победния си ход. Датчанката, която в понеделник ще оглави световната ранглиста, се класира за полуфинал на турнира в Пекин, след като в "сблъсъка на красотата" победи Ана Иванович (Сърбия).

 

Двубоят между двете продължи близо два часа, а в отделните части Вожняцки се наложи със 7-6 (1), 6-4. Най-интересният момент в мача дойде в средата на втората част, когато Вожняцки получи травма в лявото коляно, което наложи прекъсване на срещата за няколко минути.

 

Датчанката превъзмогна сълзите на очите си и показа шампионски характер. След като се завърна на корта тя довърши започнатото и гарантира мястото си на полуфинал. Там нейна съперничка ще бъде Шахар Пеер (Израел).

 

За Вожняцки това бе първа победа като номер едно и първа над Ана Иванович, която бе бясна, че не успя да обърне травмираната си съперничка.

 

Вторият полуфинал е между местаната надежда На Ли и финалистката от Уимбълдън и US Open Вера Звонарьова. Турнирът е Пекин е от най-висока категория - Premier, като наградният фонд е 4.5 милиона долара.

 

Победителят ще прибере чек за 775 500 долара и 1000 точки за ранглистата. Миналата година в Китай триумфира Светлана Кузнецова, която сега се сгромоляса още на старта.

 

ВИЖ ОСНОВНАТА СХЕМА!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини