Серина срещу Вика на финала



08-09-2012 00:00 | Станко Димов
Серина Уилямс и Виктория Азаренка ще спорят за титлата от Откритото първенство на Съединените щати по тенис. Четвъртата поставена американка продължава убедителното си представяне и се наложи над Сара Ерани от Италия с 6:1, 6:2.

Серина просто помете съперничката си в първата част и го затвори след само половин час игра. Не бяха много по-различни нещата и във втория сет и трикратната победителка в US Open за втора поредна година е на финала, след като миналия септември отстъпи на Саманта Стоусър.


Водачката в световната ранглиста Виктория Азаренка надигра третата в схемата в Ню Йорк Мария Шарапова (Русия) с 3:6, 6:2, 6:4 след 2 часа и 42 минути игра.

Първият сет беше за Маша, но Вика се окопити и изравни частите. В третия пъшканията и крясъците доминираха на корта. В десетия гейм Азаренка стигна до два мачбола и реализира втория, за да стигне до първия си финал в Съединените щати.

Двете финалистки са се срещали 10 пъти, като Уилямс е спечелила девет пъти. Единственият успех на тенисистката от Беларус беше на финала в Маями през 2009 година. За последно двете играха на полуфинала на олимпийския турнир в Лондон, когато Серина спечели с лекота с 6:1, 6:2.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини