Димитров отпадна в четири сета



29-08-2012 00:00 | Станко Димов
Григор Димитров отпадна в първия кръг на US Open, както и миналата година. Единственият българин в схемата на турнира от Големия шлем отстъпи на Беноа Пер от Франция, 49-и в световната ранглиста, след 7:5, 3:6, 6:7(4), 2:6 след близо три часа игра. Цветана Пиронкова пък приключи участието си на двойки.

Гришо направи пробив за 2:1 гейма, но французинът го върна веднага. Двамата повториха упражнението „брейк-рибрейк” веднага след това. Димитров нанесе своя удар в 11-ия гейм, когато постигна третия си пробив за 6:5. След това хасковлията застана на крайната линия и затвори сета с гейм на нула след 52 минути игра.

В следващата част 196-сантиметровият Пер поведе с пробив за 4:2, който после успя да затвърди и в крайна сметка да изравни сетовете с резултат 6:3.

За съжаление по-опитният французин отново проби пръв в третия сет – за 3:2. Гришо успя да върне брейка обаче при 4:4. След това всеки печелеше подаването си и закономерно се стигна до тайбрек. Размяната на половините стана при 4:2 точки за тенисиста от Авиньон. Той стигна до 6:4 и реализира още първия се сетбол.

Димитров, който е юношески шампион от US Open от 2008 година, допусна пробив за 2:4 в четвъртата част. След това Пер съумя да затвърди и българинът бе принуден да сервира за оставане в двубоя. Той губеше с 15:40, спаси двата мачбола, но при последвалия трети срещата приключи.

Григор направи два аса, но и допусна цели девет двойни грешки, докато съперникът му наниза 12 точки от сервис и направи шест двойни.

В мача на двойки Цветана Пиронкова и Катерина Бондаренко от Украйна загубиха в първи кръг на Дария Юрак (Хърватия) и Каталина Мароши (Унгария) с 2:6, 6:3, 4:6. В решителния трети сет българката и нейната партньорка водеха с пробив с 4:3, но загубиха оставащите до края геймове.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини