От БФБ превели 86 хил. лв. за Петя от януари



04-08-2012 00:00 | Станко Димов
Председателят на Българската федерация по бадминтон (БФБ) Пюзант Касабян категорично отхвърли обвиненията на Петя Неделчева, че централата не помага и дори пречи на подготовката й. След отпадането си от олимпийските игри състезателката каза, че в последните две години е било "ужасно тежко" да работи с БФБ, чието ръководство целенасочено иска да я откаже да се състезава за България.

Най-добрата бадминтонистка в историята на този спорт у нас обвини централата, че е присвоила 50% от средствата, които са ѝ били отпуснати от Министерството на спорта за олимпийска подготовка.

"Това не отговаря на истината. Ето банковите извлечения, които показват, че от януари досега федерацията е превела 86 792 лева. От тях 62 000 лв. са за участие по турнири и материално осигуряване. Това финансиране е напълно достатъчно и намирам обвиненията за безпочвени", заяви Касабян пред БНТ, цитиран от Дневник.бг.

Ръководителят на българския бадминтон коментира и обвиненията на Неделчева, че няма спаринг партньори, с които да се води пълноценна подготовка.

"Това също не е вярно. Треньорът трябва да подсигурява спаринг партньори от националния отбор на България. Тя и Орлин Цветанов бяха оставени да се готвят в тандем без да им се бърка никой. Двамата решиха да търсят спаринги в чужбина. Някъде прочетох Петя да казва, че на останалите играчи им е забранено да играят с нея. Това не е така. Проблемът е, че тя се държи арогантно с някои от състезателите", допълни той.

Председателят на федерацията изрази готовност да се срещне с Неделчева и с нейния треньор, за да изяснят противоречията и неразбирателствата си.

"Всички във федерацията сме отворени към диалог в името на спорта. Искам да подчертая, че ние нямаме лоши взаимоотношения с Петя и треньора й. Всичко започна от тях и от публичното злепоставяне на федерацията. Искам ясно да заявя, че няма да разрешим състезатели да определят кой трябва да ръководи федерацията и кой не. Тази тенденция тръгна от други спортове. Има си йерархия и всеки трябва да си знае мястото и задълженията", завърши Касабян.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини