Пиронкова приключи загрявката за Wimbledon



21-06-2012 00:00 | Станко Димов
Първата ракета на България Цветана Пиронкова отпадна на четвъртфиналите на тенис турнира в Ийстборн, Великобритания, който е на трева и с награден фонд 637 000 долара.

Пловдивчанката отстъпи с 0:6, 4:6 на Тамира Пашек от Австрия. Така тя пропусна шанс за седми път в кариерата си да играе на полуфинал в турнир на WTA или Големия шлем.

Мачът на Пиронкова и Пашек бе прекъснат в четвъртия гейм на първия сет заради дъжд, при 0:3 и авантаж на 21-годишната австрийка. След подновяването на играта ситуацията на корта не се промени. Заемащата 59-а позиция в класацията Пашек не даде нито гейм на Цвети до края на частта и така след половин час игра повече в резултата.

Във втория сет силите бяха по-изравнени. Пашек обаче осъществи пробив за 3:2. Пиронкова имаше два брейкпойнта в оспорвания осми гейм, но не се възползва от шанса да се върне в двубоя.

Може да се каже, че Цеци загря добре за Wimbledon, който започва в понеделник. В петък българката ще разбере жребия си за турнира, в който игра полуфинал през 2010-а и четвъртфинал през миналата година. Пиронкова си тръгна от Ийстборн със 120 точки за ранглистата, където е под №40.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини