Костова срещу шампионка от Париж на Wimbledon



18-06-2012 00:00 | Станко Димов
Две български тенисистки започват във вторник участие в квалификациите на третия за годината турнир от Големия шлем Wimbledon. Това са Диа Евтимова и Елица Костова.

Костова, която от днес е трета ракета на страната, започва с двубой срещу Аника Бек. 18-годишната германка спечели преди броени дни Откритото първенство на Франция при девойките. При успех, Елица, която е №156 в ранглистата, ще се изправи срещу победителката от мача на 20-ата поставена в схемата на пресявките в Лондон Ивоне Мойзбургер от Австрия с Моник Адамчак от Австралия.

Евтимова отново е втора българка в ранглистата на WTA, като заема 149-ото място. Хасковлийката започва с мач срещу холандката Бибиане Схоофс, която е №24 в схемата. Двете са играли два пъти до момента. През 2010 година на клей в Букурещ Схоофс печели с 6:2, 6:4. Година по-късно на хард в Загреб обаче Диа побеждава с 6:3, 6:3.

Евентуален успех на 25-годишната националка ще я изпрати срещу Телиана Сантос от Бразилия или китайката Сайсай Джън.

Направо в основната схема на Откритото първенство на Великобритания ще участва Цветана Пиронкова, която е №40 в света от днес. Пловдивчанката, който игра четвъртфинал на Wimbledon през 2011 година и полуфинал през 2010-а, ще научи първата си опонентка в петък, когато се тегли жребият. Тази седмица Цеци играе в Ийстборн, където в първия кръг излиза срещу водачката в схемата Агнешка Радванска.

При мъжете на „Ол Инглънд клъб” Григор Димитров ще представя България. Юношеският шампион от 2008 година е №65 в ранглистата след историческия полуфинал за родния тенис в „Куинс”.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини