Пьотр Вожняцки: Полша ни изгони10-10-2010 02:05 | Николай Драгиев

Бащата на Каролина Вожняцки - Пьотр признава, че той и дъщеря му далеч не забравят своя произход.

"Аз съм поляк и това няма да се промени. От своя страна Каролина се чувства повече датчанка, тъй като е родена в страната и там са нейните приятели," коментира Пьотр.

"Ние не се срамуваме от произхода си. Правилно е да се произнася името й Каролина Вожняцки. Самата тя го е казвала на полските журналисти, че иска така да бъде изписвано нейното име.

"На Запад обаче им е трудно да го произнасят. Налага ни се да чуваме какви ли не версии. Най-популярното е "Керолайн Возняки". Вече почнахме да свикваме.

"В Дания й казват Каролине. В Полша е Каролина. В спортния свят обаче всички й казват Каро. Приятелите й също," обяснява още таткото.

Той признава, че от полската федерация са направили, така че дъщеря му да не играе за страната.

"Каролина бе част от полската тенис федерация. Тя дори е шампион до 12 г. на страната. На някои родители обаче това не им хареса и те протестираха.

"От федерацията направиха така правилата, че не даваха на деца като Каролина да участват в местните шампионати. Признавам, че вероятно щяхме да изберем Дания и без това, но със сигурност този случай улесни избора ни," допълва още Пьотр.
Коментари
Турнир: ATP World Tour Finals
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Лондон, Великобритания
Настилка: Зала
Награден фонд: $8,500,000

Official Website | Livescore
Други новини