Димитров с първи успех на трева



12-06-2012 00:00 | Станко Димов
Първата ракета на България Григор Димитров се класира за втория кръг на турнира на трева AEGON Championships в "Куинс",Лондон, който е с награден фонд 625 3000 евро.

21-годишният хасковлия се наложи с 6:3, 7:5 над квалификанта Боби Рейнълдс от Съединените щати. Лидерът на националния ни отбор ще играе във втори кръг срещу 14-ия в схемата левичар Жил Мюлер (Люксембург), който победи участващия с "уайлд кард" Лиам Броуди (Великобритания) с 6:2, 6:1.

Още при първото си подаване 72-ият в света от днес Димитров трябваше да отразява три брейкпойнта и се справи. Веднага след това българинът реализира пробив за 2:0, а в шестия гейм изпусна нов брейкпойнт. Григор бе убедителен в сервис геймовете си и без проблеми спечели първия сет с 6:3 след 37 минути игра.

Във втората част най-добрият ни тенисист отново имаше инициативата. След два бързи пробива той поведе с 3:0. 29-годишният Рейнълдс за кратко върна надеждите си, взимайки подаването на българина в четвъртия гейм, след което направи пробив и в сервис гейма на Григор за приключване на мача. Така се стигна до равенство 5:5.

Загубата на концентрация на българина не продължи дълго и след пробив за 6:5 и чудесен сервис гейм след това той стигна до успеха след час и 27 минути игра.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини