Федерер пак загуби сет, Джокович върви по план



02-06-2012 00:00 | Станко Димов
Шампионът от Roland Garros през 2009 година и миналогодишен финалист Роджър Федерер се класира за четвъртия кръг в Париж, но преди това загуби втори сет в турнира от Големия шлем. Водачът в схемата Новак Джокович също продължава.

Третият поставен Федерер се наложи на централния корт „Филип Шатрие” над французина Никола Маю с 6:3, 4:6, 6:2, 7:5. В първия сет швейцарският ас беше безупречен и го спечели лесно. Във втория при 5:4 Маю, който е №89 в света, стигна до първата си точка за пробив и успя да вземе частта. Третата започна с брейк на носителя на рекордните 16 титли от Шлема. В заключителния сет Роджър проби за 5:4 и сервираше за спечелване на мача. Французинът обаче използва моментната липса на концентрация на съперника обаче и върна брейка. Това не смути големия шампион, който отново проби, а след това приключи с гейм на нула.

Следващият съперник на Федерер ще бъде „щастливият губещ” Давид Гофен от Белгия, който преодоля поляка Лукаш Кубот със 7:6, 7:5, 6:1. Гофен е първият „лъки лузър”, стигнал четвърти кръг в Големия шлем след сънародника си Дик Норман през 1995 г. на Wimbledon. Гофен призна, че е голям фен на Роджър.

„Знаех че той може да играе много солидно от крайната линия, ако му дадеш време. Големи момчета като него трябва да бъдат карани да се движат от ъгъл в ъгъл и непрестанно да се защитават. Така може да използваш някой момент на слабост. Но когато те атакуват, те могат да завършат точката бързо, което ги прави трудни съперници”, заяви Роджър Федерер след срещата.

Новак Джокович спря друг местен любимец. Той беше почти безгрешен срещу участващия с „уайлд кард” Никола Девилде с 6:1, 6:1, 6:2. Шоуменът Ноле спечели симпатиите на публиката, когато се включи в мексиканската вълна по време на почивка в третия сет.

Сърбинът, който се надява да стане първия тенисист от 43 години, който притежава едновременно и четирите титли от Големия шлем, ще се изправи в четвърти кръг срещу №22 в схемата Андреас Сепи. Италианецът преодоля 14-ия поставен Фернандо Вердаско със 7:5, 3:6, 6:3, 4:6, 6:2.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини