Димитров изпусна Гаске



31-05-2012 00:00 | Станко Димов
Последният български участник на Откритото първенство на Франция Григор Димитров отпадна. В мач от втория кръг в Париж той отстъпи на 17-ия в схемата Ришар Гаске със 7:5, 5:7, 2:6, 3:6 след 3:26 часа игра на корт „Сюзан Ланглен”. 21-годишният Гришо водеше със сет, 5:4 гейма и сервираше за 2-0, но не успя.

След разменени пробиви в началото на първия сет, Димитров нанесе важен удар, след като направи брейк на нула за 6:5. Последва убедителен сервис гейм за хасковлията и той приключи частта.

Във втората Гаске стигаше до брейкпойнт при почти всяко подаване на Гришо, но българинът устояваше. В деветия гейм самият той проби за 5:4 и след това сервираше за 2-0 сета. Но тук се получи обрат и французинът спечели оставащите геймове до края, за да изравни частите.

След пет поредни загубени гейма Димитров се върна с пробив за 1:2. Тук той получи болки в лявото бедро и видимо започна да накуцва. Ришар Гаске се възползва от травмата и отново проби. В крайна сметка той затвори сета с 6:2.

За съжаление Гришо изтърва две точки за пробив и в следващия маратонски гейм на свой ред беше пробит за 2:4. След това, при 2:5, лидерът на националния отбор сервираше вече за оставане в двубоя. Той се справи с гейм на нула. После Гаске застана на линията за подаване. Той поведе с 40:0 и реализира първия си мачбол.

Така Димитров си тръгва от Roland Garros, след като спечели първата си победа тук – срещю Доналд Йънг. Българската първа ракета взема 45 точки за ранглистата, където е №87, както и 28 000 евро от наградния фонд.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини