Пиронкова с първи успех на клей



21-05-2012 00:00 | Станко Димов
Първата ракета на България Цветана Пиронкова победи с 6:1, 6:4 Елени Данилиду от Гърция за един час и 17 минути на турнира от категория „Премиер” в Брюксел с награден фонд 637 000 долара. Това беше първи успех за 24-годишната пловдивчанка на червена настилка през този сезон.

Цвети започна великолепно мача и набързо поведе с 3:0 гейма с пробив. Тя продължи в същото темпо и постигна нов брейк за 5:1. След това при свой сервис Пиронкова затвори частта след 25 минути игра.

В шестия гейм на втория сет лидерката на националния отбор спаси четири възможности за пробив, преди да успее да измъкне подаването си за 3:3. Веднага след това Пиронкова поведе с 40:0 и направи брейк срещу Данилиду при втората си възможност. Гъркинята обаче веднага го върна. Това само амбицира най-силната ни тенисистка и тя отново проби. При 5:4 Пиронкова сервираше за спечелване на срещата. Тя го направи безапелационно с гейм на нула.

За успеха си първата ни ракета взема 60 точки за класацията на WTA и 8800 долара от наградния фонд на турнира в Брюксел.

На осминафиналите Цветана излиза срещу рускинята Надя Петрова. Двете не са играли до момента, според официалната статистика. Петрова е 29-а в световната ранглиста, където пловдивчанката е №46.


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини