Федерер с титла №74, пак е втори в света



13-05-2012 00:00 | Станко Димов
Роджър Федерер продължава отличните си изяви през сезона. Третият в схемата на турнира в Мадрид от категорията „Мастърс 1000” швейцарец го спечели за трети път, след като успя да направи обрат срещу Томаш Бердих от Чехия с 3:6, 7:5, 7:5 след повече от два часа и половина игра на син клей.

Така Федерер взе 74-а титла в 104-ия си финал и 20-а в сериите,с което изравни рекорда на Рафаел Надал. От понеделник Маестрото от Базел се завръща като №2 в световната ранглиста за сметка на Рафа.

В осмия гейм на заключителния сет Роджър проби подаването на Бердих и при 5:3 сервираше за мача. Но след това чехът върна брейка. В последния Федерер поведе с 40:0 и въпреки че профука три шампионски точки, при четвъртата триумфира.

„Поздровявам Томаш за играта. Сигурен съм, че ще играем още много големи мачове с него. Благодаря на всички, които направиха това състезание толкова специално за нас. Очаквам с нетърпение да се завърна догодина в Мадрид”, заяви след награждаването Роджър Федерер.

Собственикът и организатор на турнира Йон Циряк беше мощно освиркан от публиката, заради проблемите със синия клей и недоволството на звездите Джокович и Надал от хлъзгавата настилка.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини