Шанхай - вижте нашите очаквания



10-10-2010 17:09 | Станко Димов

Световният тенис елит се събира в Шанхай, където в понеделник започва предпоследният за годината турнир от "Мастърс 1000" сериите. Руснакът Николай Давиденко има да защитава титла, което не е никак лесна задача с оглед на бруталната конкуренция и колебливата форма на Коля. Вижте какви са нашите очаквания за турнира:


ФИНАЛЪТ:
Молитвите за финал между Рафаел Надал и Роджър Федерер официално започнаха. През 2010-та година двамата се изправиха на корта само веднъж - в Мадрид, където се наложи Рафа. На любимата си червена настилка и бурно подктепян от сънародниците си, Надал не позволи да се получи звучен финален двубой.

 

Ако обаче двамата стигнат до заветния мач на твърдите и бързи кортове в Шанхай, Рафа далеч няма да има подобно предимство. Все пак нашата оценка за "мечтания" финал не е особено оптимистична. Рафа изигра доста срещи в последните 2 седмици и показа, че далеч не е в състоянието от US Open. Смешно е Надал да бъде отписван, затова няма да го направим, но все пак...



ШАМПИОНЪТ:
Преди 12 месеца Николай Давиденко бе във върхова форма. По пътя към титлата руснакът победи последователно Новак Джокович и Рафаел Надал, показвайки тенис от най-високо ниво. За жалост обаче сега положението за Коля е коренно ралично. Загуба във втори кръг на US Open и отпадане на старта в Куала Лумпур говорят ясно затова.


Бърз поглед върху жребия показва, че още в началото Давиденко по всяка вероятност ще се изправи срещу корав съперник като Фернандо Вердаско (III кръг), а след това идва и бързият влак Рафа Надал (1/4-финал). Шансовете Давиденко да защити трофея от миналия сезон са под 10%.


ИЗНЕНАДАТА:
Тя отново ще е свързана с адашите - Анди Родик и Мъри. Американецът изтегли късата клечка в жребия и още от първия кръг ще се изправи срещу силен съперник - Филип Колшрайбер. Не това обаче е проблемът пред Анди, а трагичната му форма през последната половин година.


Смелото сърце Анди Мъри пък е безспорно най-колебливият играч от началото на сезона. Както може да спечели турнира, така може да отпадне в началото.


ПОД ЛУПА:
Гаел Монфис и Давид Ферер са играчите в страхотна форма в момента. Определено имат сили да направят нещо запомнящо се, а защо не и да отстранят някой от големите фаворити.


 

Кой ще спечели в Шанхай?

 




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини