България се завърна във ІІ група, Илиев напуска



05-05-2012 00:00 | Станко Димов
Отборът на България се завърна във ІІ група на зона „Европа/Африка” на турнира Купа „Дейвис”. Това стана факт, след като Григор Димитров записа втория успех срещу Македония на централния корт на БНТЦ „Карлсберг”. Веднага след като резултатът стана 2-0 капитанат на националите Огнян Илиев обяви, че напуска поста.

Димитров беше безмилостен във втория мач и се разправи с 6:0, 6:0 с Томислав Йотовски. Доминацията на първата ни ракета бе пълна. След мача като истински джентълмен Гришо се извини на капитана съперника Деян Маринкович, че не е дал и гейм на съперника.

„Мястото ни не беше в ІІІ група. Мечтата ми е не за ІІ група, а за влизане в първата група на турнира. Можем да го постигнем с този отбор. Радвам се, че играх за България, беше наистина чудесна. Публиката беше невероятна и ни подкрепяше безрезервно”, коментира Димитров.

Преди това Димитър Кузманов донесе първия успех на България. Той се наложи с 1:6, 6:2, 7:5 над втората ракета на съперника Шендрит Деари след повече от два часа и половина игра.

В заключителната част българинът губеше с 1:5, но успя да постигне един от най-забележителните обрати в историята на националния ни отбор. Мико спечели шест последователни гейма. При 5:5 той събра воля и сили и от 0:40 взе гейма.

В първата част Кузманов не успя да се отърси от напрежението и отстъпи, въпреки мощната подкрепа от трибуните. Във втория сет 18-годишният пловдивчанин заигра на високо ниво и постигна два пробива

„Като стана 1:5 в третата част отпуснах ръката и заиграх на границата на риска. Щастлив съм, че успях да донеса победана на България. Благодаря на публиката за подкрепата”, заяви Димитър Кузманов след срещата.

На пресконференцията след мача капитанът Огнян Илиев обяви решението си да се оттегли. „Благодаря на момчетата за всички хубави моменти, които сме преживели заедно от 2008 година насам. Желая им успех и занапред”, заяви видимо развълнуваният Илиев.

57-годишният специалист напуска поста след 10 победи и 4 загуби за Купа „Дейвис”.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини