България на плейоф в София



04-05-2012 00:00 | Станко Димов
Най-силният български тенисист Григор Димитров донесе втората решаваща победа в двубоя срещу Грузия от група „В” на група „В” на турнира от ІІІ група на зона „Европа” за Купа „Дейвис”, който се играе на Българския национален тенис център „Карлсберг” в София.

Григор се наложи с 6:4, 6:1 срещу Георги Цивадзе и така националният отбор поведе с 2-0 победи и се класира предсрочно за плейофите в събота, където ще срещне състава на Македония. Победителят от този сблъсък се изкачва във ІІ група на зона „Европа/Африка” на турнира.

Заради проливния дъжд мачът на Григор беше спрян при резултат 3:4 и 30:15 при подаване на хасковлията. След тричасова пауза и перфектна работа на хората, които поддържат кортовете, двубоят продължи. Димитров започна устремно и само за няколко минути спечели първия сет. Той продължи серията си и даде само един гейм на съперника до края за 4:1. 20-годишният национал реализира четвърти си мачбол в края.

Преди това Димитър Кузманов спечели с 6:3, 6:2 срещу Александър Метревели в първия мач срещу Грузия.

След това беше мачът на двойки.Тодор Енев и Петър Трендафилов надиграха с 6:1, 7:6(4) Метревели и Цивадзе за крайното 3-0.


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини