Шарапова би за първи път Азаренка на финал



29-04-2012 00:00 | Станко Димов
Мария Шарапова успя да вземе реванш от световната номер едно Виктория Азаренка. Рускинята, която беше втора поставена, я победи на финала на турнира от категория „Премиер” на клей в Щутгарт с 6:1, 6:4 за един час и 23 минути игра.

Така Шарапова за първи път успя да надделее над тенисистката от Минск при петата им среща на финал. За Маша, която на 19 април навърши 25 години, титлата е 25-а в кариерата, но първа за сезона.

В първия сет Вика почти не оказа съпротива, заради травма в китката на дясната ръка. Рускинята игра мощно и агресивно. Тя завърши частта с ас на втори сервис.

Във втората Азаренка беше напълно равностойна, дори стигна до единствената си точка за пробив в двубоя. Мария направи решителния брейк за 4:3. При 5:4 Шарапова сервираше за мача и го направи на нула. Тя приключи с 31 печеливши удара (8 аса) и 13 непредизвикани грешки.

„Щастлива съм, че спечелих толкова силен турнир. Жалко, че Вика имаше проблем и не може да играе на познатото ниво. Направих чудесно начало на сезона на клей”, заяви Маша с широка усмивка.

Освен чека за 115 000 долара и 470-те точки за световната ранглиста, Шарапова получи и автомобил Porsche 911 Carrera S от спонсора на турнира.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини