Квитова спря Скиавоне в Щутгарт



26-04-2012 00:00 | Станко Димов
Третата в световната ранглиста и схемата Петра Квитова се класира на четвъртфиналите на турнира на червени кортове от категория „Премиер” Porsche Tennis Grand Prix. Чешката левичарка надигра убедително бившата шампионка от Roland Garros Франческа Скиавоне от Италия с 6:2, 6:2.

Следващата съперничка на победителката в Wimbledon Квитова ще бъде Ангелик Кербер от Германия. Намиращата се в отлична форма левичарка от Кил победи бившата номер едно Каролине Возняцки от Дания с 6:3, 6:1. Кербер победи Каро и преди 10 дни на финала в Копенхаген.

Отпадна защитаващата титлата си от миналата година Юлия Гьоргес Германката отстъпи на петата в схемата Саманта Стоусър от Австралия след 2:6, 6:2, 3:6. Стоусър ще играе на четвъртфиналите срещу втората поставена Мария Шарапова. Снощи рускинята надигра Ализе Корне с 6:3, 1:0 и отказване на французойката.

Младата тенисистка на домакините Мона Бартел също е на четвъртфинал. Тя изненадващо лесно преодоля седмата поставена Марион Бартоли от Франция с 6:3, 6:1. Бартел очаква Виктория Азаренка. Световната номер едно от Беларус надигра Андреа Петкович след 6:2, 4:4 и отказ на германката заради контузия в глезена. Петкович се завърна на корта след травма точно на турнира в Щутгарт.


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини