Янкович спаси сетбол и спечели в Дания



12-04-2012 00:00 | Станко Димов
Третата поставена в схемата на турнира в Копенхаген в зала Йелена Янкович стартира с трудна победа участието си в състезанието от категория „Интернешънъл”. Водачката Каролине Возняцки вече е на четвъртфинал.

Сръбкинята се наложи над британката Лора Робсън с 6:4, 7:6(8) след близо два часа игра. Янкович спаси сетбол в тайбрека на втората част, преди да успее да пречупи съпротивата на левичарката.

„Намирам за много трудно преминаването от клей на твърди кортове, където топката отскача много ниско и бързо. Лора игра добре, но аз бях подготвена и внимавах. Бях малко нервна, защото това беше първият ми мач тук, но съм доволна, че успях да го спечеля”, заяви белградчанката, която миналата седмица игра в Чарлстън.

Следващата съперница на Йелена Янкович е руската тийнейджърка Юлия Путинцева, която участва с „уайлд кард” в Дания.

Ясни са вече половината четвъртфиналистки в зала „Фарум Арена”. Петата поставена Кая Канепи от Естония надделя в епичен мач над 18-годишната унгарка Тимеа Бабош със 7:5, 4:6, 7:5.

Шестата Мона Бартел от Германия записа 24-ата си победа за сезона, след като се наложи с 6:3, 6:2 над италианката Алберта Брианти. Петра Мартич от Хърватия пък надигра квалификантката от Австралия Джоана Конта с 6:2, 6:3.

Ализе Корне от Франция пък се справи с австрийката Патриция Майер-Ахлайтнер с 6:2, 2:6, 7:5. Корне очаква на четвъртфинал водачката в схемата Каролине Возняцки, която се справи с 6:2, 6:1 с французойката Полин Пармантие. След това Каро отиде на вечеря със своя приятел Рори Макилрой и брат си Патрик.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини