Радванска триумфира в Маями



01-04-2012 00:00 | Станко Димов
Полякинята Агнешка грабна титлата в Маями,противно на очакванията. На финала тенисистката от Краков се наложи над втората в схемата и света Мария Шарапова със 7:5, 6:4.

Така рускинята загуби за четвърти път битката за шампионския трофей на турнира във Флорида, който е от категория „Премиер задължителен” и претърпя поражение и в третия си финал през 2012 година.

Радванска игра солидно, с малко грешки. В края на първия сет, който продължи почти час, Шарапова сервираше при 6:5 за влизане в тайбрек. Полякинята обаче поведе с 40:0 след лоши удари на Маша и реализира третия сетбол, след като форхендът на Маша спря в мрежата.

Втората част също беше напълно равностойна почти до самия край. В деветия гейм Ага проби при 5:4 и така спечели заслужено двубоя.

„Просто съм много щастлива, защото успях да играя най-добрия си тенис от началото на годината. Надявам се това дапродължи дълго. Никога няма да мога да сервирам като Мария, но опитвам различни неща на корта и ги смесвам”, заяви с усмивка Радванска при награждаването.

Титлата е девета в кариерата на Агнешка и втора за сезона след тази в Дубай. За успеха тя взе 1000 точки за световната ранглиста, където е на рекордното за нея четвърто място, и чек за 712 000 долара. За Шарапова, която загуби финала и през 2011 година, останаха 700 точки и 352 000 долара от наградния фонд.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини