Ноле на финал с Мъри, Рафа се отказа



31-03-2012 00:00 | Станко Димов
Световният номер едно Новак Джокович ще защитава титлата си на турнира в Маями, който е от категория „Мастърс 1000”. На финала сърбинът ще играе срещу Анди Мъри, който се класира без игра, заради отказването на Рафаел Надал.

Ноле се наложи над изненадата на турнира и №21 в схемата Хуан Монако от Аржентина с 6:0, 7:6(5). В първия сет белградчанинът беше неудържим и спечели 24 от общо 32 точки. В следващия обаче Монако показа зъби. При 5:4 Джокович сервираше за мача, но южноамериканецът стигна до първата си точка за пробив и изравни резултата. В тайбрека водачът в схемата взе своето при втория си мачпойнт.

„Както на четвъртфинала, започнах много силно и агресивно. Но после намалих темпото, както в двубоя срещу Ферер. Но беше вълнуващ мач и заради играта ни, и заради публиката”, заяви Ноле след успеха. Той ще гони втора титла за годината след тази в Мелбърн.

Рафаел Надал не излезе на корта срещу Мъри заради травма в лявото коляно, която му създаваше проблеми и в предишните няколко мача.

„Коляното ми ставаше все по-зле, въпреки лечението и затова трябваше да спра. Надявам се, че почивката и правилната терапия ще ми позволят бързо да се възстановя. Надявам се да започна скоро тренировки за сезона на клей и да съм готов за турнира в Монте Карло”, каза оптимистично Рафа.

Мъри и Джокович повтарят финала от 2009 година в Маями. Тогава шотландецът се наложи с 6:2, 7:5. Като цяло сърбинът води в преките двубои със 7-5 победи. Тази година двамата ще се срещнат за трети път. На полуфинала на Откритото първенство на Австралия Новак се наложи с 6:3, 3:6, 6:7(4), 6:1, 7:5. След това в Дубай, пак на полуфинал, Анди спечели с 6:2, 7:5.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини