Бартоли спря серията на Азаренка



29-03-2012 00:00 | Станко Димов
Седмата поставена Марион Бартоли нанесе първо поражение на световната номер едно Виктория Азаренка за годината и се класира на полуфинал на турнира в Маями, който е от най-високата категория на WTA „Премиер задължителен”.

Французойката надделя с 6:3, 6:3 над тенисистката от Беларус и прекъсна серията й от 26 поредни победи. На полуфинала Бартоли играе с Агнешка Радванска. При мъжете Надал и Мъри записаха трисетови победи.

Вика изглеждаше на моменти бавна и без настроение в този мач. Тя буквално се предаде, когато прецизен диагонален удар на Марион донесе пробив за 5:3 гейма във втория сет. Като цяло Бартоли игра агресивно и със самочувствие, което й помогна да прекъсне поредицата от успехи на Азаренка, които доведоха до титлите в Сидни, на Australian Open, Доха и ИндиънУелс. Серията беше най-дългата за тенисистка от 1997 година.

„Излязох на корта без притеснение и с пълна увереност в собствените сили. На моменти играх страхотно и съм щастлива от резултата, който е плод на много тренировки”, заяви Марион Бартоли.

За влизане на финала французойката ще срещне полякинята Агнешка Радванска. Тя спря Винъс Уилямс с 6:4, 6:1. В другия полуфинал играят Мария Шарапова и Каролине Возняцки.

При мъжете вторият Рафа Надал сам си усложни живота, но все пак успя да преодолее Жо-Вилфред Цонга след 6:2, 5:7, 6:4. Във втората част испанският левичар сервираше за място на полуфинал при 5:4. Но французинът не се предаде, върна пробива и взе следващите два гейма, за да изравни сетовете. В третия Рафа поиска терапевт заради травма на коляното. В края той проби за 5:4 и този път успя да приключи мача при свой сервис.

Следващият съперник на Надал е четвъртият Анди Мъри. Шотландецът надигра спрелия Гришо Янко Типсаревич след обрат с 4:6, 6:3, 6:4.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини