Шиникова с титла на двойки, загуби нещастно на сингъл



24-03-2012 00:00 | Станко Димов
Приятната изненада на сезона за българския тенис Изабелла Шиникова спечели титлата на двойки от турнира в Ла Марса, Тунис, който е с награден фонд 25 000 долара. На единично 20-годишната националка загуби на финала с два тайбрека.

На единично Бела отстъпи на четвъртата в схемата Елина Свитолина от Украйна с 6:7(4), 6:7(5), като само късметът попречи на софиянката да спечели втора поредна титла след този равностоен двубой.

Така Шиникова ще добави 34 точки за световната ранглиста, където е №339, и над 2000 долара към актива си. До две седмици Изабелла ще бъде сред първите 300 в света. Миналата неделя тя спечели първа титла та единично, след като победи в Амиен, Франция.

Шиникова и партньорката й Улрике Ейкери (Норвегия) победиха на финала на двойки поставените под номер едно Мервана Югич-Салкич (Босна и Херцеговина) и Сандра Клеменшиц (Австрия) с 6:3, 6:4. Това е първа титла при дуетите за 20-годишната българка в състезание от такъв ранг. Досега тя имаше три трофея от турнири на ITF, но с награден фонд от по 10 хиляди долара.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини