Пиронкова с бърз успех в Маями



20-03-2012 00:00 | Станко Димов
Първата ни ракета в дамския тенис Цветана Пиронкова започна с убедителна победа на старта на турнира в Маями от категория "Премиер задължителен". Тя надигра Петра Мартич от Хърватия с 6:3, 6:2 за един час и осем минути. Това бе първият завършил мач от основната схема във Флорида.

Цеци спечели първата точка, но след това хърватката стигна до две точки за пробив. Българката ги спаси, но после, при третата, беше безпомощна. Пиронкова не трепна и веднага върна брейка. В третия гейм тя наниза първия си ас. След това двете започнаха да печелят подаванията си. В шестия гейм обаче лидерката на националния ни отбор направи пробив на нула за 4:2. Последва затвърждаване - също без да допусне точка. При 5:3 Цвети сервираше за спечелване на частта. Тя стигна до сетбол и го реализира веднага, за да приключи за 34 минути.

Вторият сет отново беше за Пиронкова. Тя направи два пробива от общо шест възможности и не даде на Мартич нито една точка за брейк. 24-годишната пловдивчанка завърши с 47 процента вкаран първи сервис, но спечели при него осем от девет точки в сета.

Във втори кръг българката чака 21-ата в схемата Роберта Винчи. Италианката е спечелила и двата двубоя помежду им, но последната им среща беше през 2010 в Токио на хард - 6:4, 6:2. Нов успех на Цеци би я изправил срещу Серина Уилямс.

За достигането си до тази фаза Цветана Пиронкова взе 50 точки за световната ранглиста, където е №46, и 12 725 долара от наградния фонд. Това означава, че в следващата класация тя със сигурност ще прогресира, защото имаше да защитава само 5 точки от Маями от миналата година.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини