Иван Любичич спира с тениса



10-03-2012 00:00 | Станко Димов
Хърватинът Иван Любичич обяви, че ще прекрати кариерата си след турнира в Монте Карло през април. Той е професионален тенисист от 1998 година.

„Това не беше лесно решение, но аз имам планове да остана максимално близо до любимия ми спорт в следващия етап от моя живот”, заяви Любичич, който ще навърши 33 на 19 март, пред официалния сайт на АТР.

Хърватинът е стигал до №3 в световната ранглиста на 3 май 2006 г. и е спечелил 10 титли. Най-големият му успех беше през 2010-а в Индиън Уелс, когато взе трофея следпобеди над Новак Джокович, Рафаел Надал и Анди Родик.

Роденият в босненския град Баня Лука Иван беше част и от отбора на Хърватия, който спечели Davis Cup през 2005 година Заедно с Марио Анчич Любичич спечели бронзов олимпийски медал на двойки в Атина.

Бившият номер едно в света Роджър Федерер не скри огорчението си от оттеглянето на своя приятел, но заяви, че разбира решението му. „Дълго говорихме с Иван за края на кариерата и мисля, че го поставя в правилния момент, от гледна точка на семейството. Съвсем скоро му се роди втора дъщеря. Той имаше забележителна кариера. Любичич ме е притеснявал винаги на корта, но същевременно е бил великолепен приятел. Ще ми липсва”, заяви емоционално швейцарецът.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини