Русия и Чехия дръпнаха с 2-0



04-02-2012 00:00 | Станко Димов
Отборите на Русия и шампионките от Чехия са само на една победа от класиране на полуфинал в Световната група на турнира Fed Cup, след като поведоха с по 2-0 след първия ден.

В Москва Мария Шарапова бе безапелационна срещу Силвия Солер-Еспиноса от Испания и се наложи с 6:2, 6:1 за малко по-малко от час и половина игра. Третата в света Маша наниза половин дузина пробиви, а допусна само един – за 1:1 гейма в първата част.

„Ако гледате резултата, ще си кажете, че е било много лесно, но Солер имаше много възможности да ме пробие. Така че мачът не беше лек. А и аз трудно се аклиматизирам, а съм само от три дни в Русия. След успех на голям турнир – като финала в Австралия, идва емоционален спад. Но го преодоляха, защото знам, че играя за сборная”, заяви първата ракета Шарапова.

След нея Светлана Кузнецова също беше убедителна срещу Карла Суарес-Наваро и победи с 6:3, 6:1, само за 68 минути.

В Щутгарт чехкините взеха добър аванс, но и в двете си срещи трябваше да играят по три сета. В Първия сингъл Ивета Бенешова надделя над смятаната за фаворитка първа ракета на германките Забине Лизицки след 2:6, 6:4, 6:2.

След това втората в света Петра Квитова се измъчи срещу Юлия Гьоргес, преди да се наложи с 3:6, 6:3, 10:8. В решителната част чешката левичарка проби и сервираше за мача, но на свой ред бе пробита от Гьоргес на нула. Все пак Квитова постигна нов брейк за 9:8 и после вече затвори двубоя.

Резултати от Световната група от събота
Русия – Испания 2-0
Белгия – Сърбия 1-1
Италия – Украйна 1-1
Германия – Чехия 0-2.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини