България спечели срещу Естония с 3-0



01-02-2012 00:00 | Станко Димов
Отборът на България започна с победа 3-0 в турнира от първа група на Евро-африканската зона на Fed Cup в Ейлат, Израел. Това означава, че националките вече изпълниха програмата минимум - оставане в тази група.

Втората ни ракета Елица Костова надигра с лекота Маргит Руутел с 6:2, 6:1 и така националките поведоха с 1-0 срещу Естония в мача от група "А". После и Цветана Пиронкова записа бърз успех.

Елица допусна пробив в първия гейм, но го върна веднага и до края на двубоя 151-ата в света нямаше абсолютно никакви проблеми.

Във втората част след 2:1 21-годишната Костова спечели оставащите четири гейма в мача.

След това в двубоя на първите ракети Цветана Пиронкова разгроми Анет Контавейт (№570) с 6:3, 6:1. Цеци проби в първия гейм, но допусна изравняване при 3:3. След това до края на срещата българката загуби само един гейм. Пловдивчанката записа участие в 29-и отборен мач за България и изпревари досегашната рекордьорка Катерина Малеева, която има 28.

В срещата без значение на двойки Пиронкова и Диа Евтимова победиха с 6:0, 6:1 Ева Паалма и Татяна Воробьова.

В нашата група е и отборът на Австрия, с когото тенисистките ще спорят за първото място в петък. В него личат имената на две състезателки от Топ 100 - Тамира Пашек и Патриция Майер-Ахлайтнер.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини