Ноле и Рафа пропускат Davis Cup



01-02-2012 00:00 | Станко Димов
След обявяването на номинациите за първия кръг на Световната група на отборния турнир Davis Cup стана ясно, че първите двама в световната ранглиста Новак Джокович и Рафаел Надал няма да играят за Сърбия и шампиона Испания в мачовете от 10 до 12 февруари. Героите от епичния финал в Мелбърн са си взели почивка. За разлика от предишни години Роджър Федерер пък се включва в първия мач на Швейцария.

И без Ноле съставът на Богдан Обрадович изглежда абсолютен фаворит срещу Швеция без контузения Сьодерлинг. За двубоя в Ниш са повикани Янко Типсаревич, Виктор Троицки, Илия Божоляц и Ненад Зимонич. Капитанът на Швеция Томас Енквист ще разчита на Михаел Рюдерстед, Карл Бергман, Филип Пърпич и Роберт Линдстед.

Испания приема Казахстан в Овиедо на клей в зала. Дебютиращият като капитан Алекс Кореча е повикал Николас Алмагро, Марсел Гранойерс, Хуан-Карлос Фереро и Марк Лопес. Срещу тях ще се изправят Михаил Кукушкин, Андрей Голубьов, Юри Шукин и Евгени Корольов.

Федерер ще предвожда Швейцария във Фрибург срещу Съединените щати. Мачът е в зала на червени кортове. Северин Люти ще може да разчита още на Станислас Вавринка, Марко Кюдинели и Михаел Ламер. Капитанът на янките Джим Къриър е повикал Марди Фиш, Джон Иснър, Райън Харисън и Майк Брайън.

Двубоите от І кръг на Световната група (10-12 февруари)
Испания – Казахстан
Австрия – Русия
Канада – Франция
Швейцария – САЩ
Чехия – Италия
Сърбия – Швеция
Япония – Хърватия
Германия – Аржентина.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини