Блондинка ще спечели в Австралия



25-01-2012 00:00 | Станко Димов
След изиграването на последните два четвъртфинала от Откритото първенство на Австралия по тенис при жените се очерта интересна тенценция. И четирите полуфиналистки са русокоси.

Втората поставена Петра Квитова сама си създаде проблеми, но и ги реши, за да преодолее непоставената Сара Ерани с 6:4, 6:4. Чешката левичарка гулеше с 1:4 във втория сет, но след това взе пет последователни гейма, за да приключи мача и за първи път да стигне до полуфиналите на Australian Open.

Квитова направи 44 непредизвикани грешки. Дребничката италианка игра с много топспин и смяна на темпото, което затрудни на моменти съперничката й.

"В началото бях малко нервна, защото знам, че се очаква много от мен. Но победата не беше лесна, затова съм щастлива, че продължавам", заяви след мача 21-годишната шампионка от Wimbledon и Мастърса.

Следващата съперничка на Петра е Мария Шарапова, с която спориха за титата в Лондон. Тя спечели с лекота руското дерби срещу Екатерина Макарова с 6:2, 6:3 за час и половина игра. Четвъртата в схемата Маша игра агресивно, сервира мощно и наниза серия от прецизни и дълбоки ретури. Шарапова спечели турнира в Мелбърн през 2008 година, което бе третата й и засега последна титла от Големия шлем.

В другия полуфинал ще се срещнат защитаващата трофея си Ким Клайстерс и Виктория Азаренка.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини