Серина отпадна, Цонга я последва



23-01-2012 00:00 | Станко Димов
Непоставената рускиня Екатерина Макарова отстрани петкратната шампионка от Откритото първенство на Австралия Серина Уилямс с 6:2, 6:3 и за първи път се класира на четвъртфинал на турнир от Големия шлем. Отпадна и поставеният под №6 Жо-Вилфред Цонга.

Левичарката от Москва замая американката, която е №12 в схемата, с блестящи ретури и уинъри на важни точки. В края Серина спаси три мачбола, но при четвъртия бекхендът на бившата номер едно отлетя в аут и всичко приключи след час и 22 минути игра.

Победата на 23-годишната Макарова прекъсна серията на Уилямс от 17 поредни успеха в Мелбърн. Предишното поражение на носителката на 13 титли от Шлема беше през 2008 година, когато отстъпи на четвъртфинал на Йелена Янкович.

„Не знам какво да кажа, чувствам се великолепно. Щастлива съм, че играх помоя начин и спечелих”, заяви рускинята след успеха.

Макарова отстрани в трети пореден мач поставена тенисистка в Австралия, след №25 Кая Канепи и №7 Вера Звонарьова. На четвъртфиналите Катя очаква победителката от двубоя между Мария Шарапова и Забине Лизицки.

Втората в схемата Петра Квитова също е на четвъртфинал. Чешката левичарка надигра бившата номер едно и финалистка от Мелбърн Ана Иванович с 6:2, 7:6(2). След убедителен първи сет, Квитова допусна пробив във втория, но успя да го върне и да вкара частта в тайбрек, където беше безапелационна.

Следващата опонентка на 21-годишната Петра е Сара Ерани. Италианката преодоля с лекота Дзе Джън от Китай с 6:2, 6:1, за да достигне първия си четвъртфинал в турнирите от Големия шлем.

При мъжете японецът Кеи Нишикори, №24 в схемата, отстрани Жо-Вилфред Цонга от Франция с 2:6, 6:2, 6:1, 3:6, 6:3 след три часа и половина игра. Успехът беше исторически, защото Нишикори стана първият японец на четвъртфинал на Откритото първенство на Австралия в Опън ерата.

Анди Мъри чака азиатеца в следващата фаза. Четвъртият поставен отстрани с лекота Михаил Кукушкин от Казахстан с 6:1, 6:1, 1:0 и отказване на съперника заради травма.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини