Федерер с нов рекорд по четвъртфинали



22-01-2012 00:00 | Станко Димов
Четирикратният победител от Откритото първенство на Австралия Роджър Федерер счупи собствения си рекорд, след като се класира на 31-и пореден четвъртфинал в турнирите от Големия шлем и девети последователен в Мелбърн. Третият в схемата швейцарец отстрани местния любимец Бърнард Томич с 6:4, 6:2, 6:2 след един час и 44 минути игра.

В първия сет Роджър проби за 5:4 гейма и после сервира уверено за спечелването му. Тук някъде същинският двубой свърши. Във втория от 0:1, швейцарецът доведе резултата до 4:1. Томич успя да върне единия пробив, но веднага допусна трети за 2:5. Федерер подаваше за частта, поведе с 40:15 и приключи при първата си възможност с бекхенд по правата.

Рекордьорът по титли от Големия шлем продължи да играе на котка с мишка с родения в Щутгарт тийнейджър и стартира с пробив в третата част. След това Бърнард се поокопити и в четвъртия гейм стигна до две точки за връщане на брейка, но Фед Екс охлади ентусиазма му с прецизна игра, за да поведе с 3:1. Веднага след това 30-годишният гражданин на Базел поведе с 40:0 след атрактивен бекхенд смач и постигна втори пробив, което отчая напълно Томич. При 5:2 Роджър сервираше за място на четвъртфинала. Той поведе с 40:0 и триумфира още при първия си мачбол.

„Изиграх добър мач, трябваше да хвърля много усилия да го победя. Томич игра чудесно и го чака бляскаво бъдеще. За няколко месеца доста е напреднал. Срещу Дел Потро ще бъде различен мач. Ще играя трета среща срещу много висок тенисист след тези с Карлович и Томич. Хуан Мартин има хубави удари, обичам да играя срещу него и съм сигурен, че ще направим добър мач”, заяви след двубоя Роджър Федерер.

Следващият съперник на швейцареца е №11 в схемата. Аржентинският гигант Дел Потро не даде никакви шансове на непоставения Филип Колшрайбер от Германия и го победи с 6:4, 6:2, 6:1 за малко повече от два часа игра. Кулата от Тандил постигна 31 печеливши удари (6 аса) при 14 непредизвикани грешки.

Федерер води със 7-2 победи срещу Дел Потро. Аржентинецът спечели на финала на US Open през 2009 година след 3:6, 7:6, 4:6, 7:6, 6:2. Те играха онази година и в Мелбърн и Роджър спечели на четвъртфинала с 6:3, 6:0, 6:0. След контузията на Делпо двамата се срещнаха само веднъж. Миналата година в Синсинати на хард бащата на близначки се наложи с 6:3, 7:5.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини