Надал промени ракетата и играта си



21-01-2012 00:00 | Станко Димов
Бившият номер едно в света Рафаел Надал призна, че е направил промени по своята тенис ракета Babolat AeroPro Drive в подготовката за новия сезон, което се е отразило положително и на мисленето му на корта.

Фината настройка на „оръжието” на испанския левичар се е състояла в добавяне на няколко грама в главата на ракетата. Рафа ще разчита и през 2012 на кордажа RPM Blast, разкрива специализираният сайт 10sBalls.com.

„Аз съм щастлив от промените. Моят екип и аз вярваме, че те могат да помогнат в много аспекти на моята игра. Всичко се получаваше прекрасно по време на тренировките. В Доха усетих позитивното от промените по ракетата. Когато имаш само две седмици за подготовка е лудост да правиш драстични промени в екипировката или техниката. Всички промени трябва да са малки”, разказа Надал.

Резултатите от по-тежката с три грама глава на неговия Babolat се виждат ясно и в играта му на Откритото първенство на Австралия. Левичарят от Манакор изглежда по-агресивен и по-мощен при ударите си, а си личи и лекотата, с която провежда мачовете си.

„В началото ми беше малко трудно, но сега нямам проблеми. Трите грама на върха на ракетата ми дават повече мощ. При по-високите топки трябва да се удря малко по-плоско, защото ракетата се ускорява повече. Нормално при такава промяна загубих малко контрол при ударите в началото. Но това се преодолява след няколко месеца”, добави Рафа.

В неделя Надал излиза в двубой от осминафиналите на Australian Open срещу своя приятел, сънародник и бивш партньор на двойки Фелисиано Лопес.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини