Димитров се отказа в Сидни



07-01-2012 00:00 | Станко Димов
Първата ракета на България Григор Димитров бе принуден да се откаже заради умора във втория кръг на квалификациите на турнира в Сидни, Австралия, от категория „АТР 250”. За по-малко от 24 часа Гришо излезе четири пъти на корта.

Той бе в основата на престижната победа над Съединените щати за „Хопман къп” с 2-1, като разби Марди Фиш на единично, а после бе и моторът на смесената двойка с Цветана Пиронкова. Веднага след това 20-годишният хасковлия отлетя от Пърт за Сидни.

В първия кръг на пресявките вторият поставен Димитров се справи с естонеца Юрген Цоп с 6:1 6:7(6) 6:2. След около час невъзстановеният българин излезе отново за двубоя от втория кръг срещу Адам Фини от Австралия. Григор бе принуден да се откаже при 0:3 гейма в първия сет.

За участието си в Сидни той не взема точки за световната ранглиста, където е №76, а само чек за 345 долара. Следващият турнир на Гришо е Откритото първенство на Австралия, което започва на 16 януари в Мелбърн. Миналата година той записа четири победи, като тръгна от квалификациите. През 2012 Димитров започва направо в основната схема.


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини