Канадец спря победния ход на Григор



13-10-2010 18:50 | Станко Димов

Уникалната серия от 16 поредни победи на Григор Димитров, гарнирана с три титли, приключи. Българинът отстъпи след 6-7, 6-7 пред Франк Данчевич (Канада) в мач от II-ия кръг на турнира от "Чаланджър" сериите в Рен.

 

Двубоят между двамата бе повече от равностоен, като за близо два часа игра зрителите на централния корт във френския град не видяха пробиви. И двата сета се решиха чрез тайбрек, за жалост спечелени от 355-ия в света канадец.

 

Така след трофеите в Женева и Банкок, Гришо ще трябва да се задоволи "само" с достигане до втори кръг в Рен. Това му гарантира и 8 точки за ранглистата.

 

Двамата започнаха много равностойно мача и печелеха сравнително лесно сервис-геймовете си. Началният удар на Данчевич бе особено стряскащ.

 

Състезаващият се за Канада тенисист спечели внушителните 91% от точките след първи сервис. Не по-лоши бяха показателите му при втори начален удар - 69%.

 

Нормално в подобна ситуация българинът не достигна до нито една точка за пробив. На свой ред Данчевич имаше три, една от които сетбол при 6:5, но Гришо издържа. Така двамата вкараха сета в тайбрек, спечелен от Данчевич със 7-4 точки.

 

Във втория сет ролите на корта се размениха. Димитров стана този, който сервира безпощадно и не оставя шанс на съперника си. Въпреки това обаче Гришо така и не можеше да стигне до заветния пробив, който да го върне в мача. В крайна сметка и вторият сет се реши с тайбрек, за жалост и той в полза на Данчевич. 

 

След турнира в Рен, Григор остава във Франция го чакат още турнири от същата категория.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини