Чехия на финала, България играе за честта си



06-01-2012 00:00 | Станко Димов
Отборът на Чехия е вторият финалист в 24-ото издание на турнира за смесени състави "Хопман къп" в Пърт, Австралия. Петра Квитова и Томаш Бердих записаха трета поредна победа - този път над Дания, и така унищожиха надеждита на България за първото място в група "А".

В дербито на първите две в световната ранглиста Квитова надигра водачката в класацията Каролине Возняцки със 7:6(4), 3:6, 6:4. В първата част левичарката поведе с 5:3 гейма, но Каро успя да върне пробива и да доведе нещата до тайбрек, където обаче не устоя.

Петра дръпна с 3:1 гейма и във втората част, но Возняцки направи обрат, след като взе пот поредни игри. В заключителния сет Квитова отново поведе с 3:1, но този път не допусна догонване.

След това Томаш Бердих се разправи с Фредерик Нилсен - 6:1, 6:3. Седмият в света чех допусна колебание единствено в края на срещата. При 5:2 той сервираше за мача, но допусна датчанинът, който е №236 в ранглистата, да осъществи единствения си пробив. Веднага след това обаче Бердих приключи. Така на финала се срещат Чехия и Франция, в състав Ришар Гаске и Марион Бартоли.

По-късно днес България играе срещу шампиона Съединенини щати за честта си. Цветана Пиронкова открива двубоя срещу Бетани Матек. След това Григор Димитров се изправя срещу Марди Фиш, а после е и срещата на смесени двойки.

При дебюта си в "Хопман къп" Цеци и Гришо записаха престижна победа срещу Дания с 2-1 и отстъпиха трудно на Чехия с 1-2. При успех на Возняцки и Нилсен днес, българските тенисисти имаха шанс за финал при успех над янките.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини