Преместиха мача на България срещу САЩ



05-01-2012 00:00 | Станко Димов
Двубоят на България срещу Съединените щати на тенис турнира за смесени отбори "Хопман къп" в Пърт, Австралия, ще започне в петък в нормално време.

Мачът от група "А" е пренасрочен от 3:30 часа за 11:00 наше време, съобщи за racketi.com коментаторът на срещите по БНТ Никола Ибришимов.

Григор Димитров и Цветана Пиронкова запазиха шансове да се класират за финала още при дебюта на България. Но не всичко зависи от Гришо и Цеци. Тяхната част от задачата е да победят янките в състав Марди Фиш и Бетани Матек. Това е необходимо, но не и достатъчно условие. Дания, която победихме с 2-1, трябва да се наложи над фаворитите от Чехия, за да стигнат нашите до мача за титлата.

Президентът на БФТ Стефан Цветков организира за медиите гледане на мача на нашите в БНТЦ, съчетана с работен обяд.

"Оптимист съм за мача. Да, Съединените щати са шампионите, но българските тенисисти показаха страхотна игра. Не искам да правя сметки. Целта на Цвети и Григор е да спечелят двубоя, а да става каквото ще", коментира за нашия сайт Цветков.

Първият финалист в "Хопман къп" е отборът на Франция. В дербито на група "Б" Марион Бартоли и Ришар Гаске записаха победи над испанците на сингъл и си осигуриха първото място. Първо Бартоли се наложи над Анабел Медина-Гаригес с 6:2, 6:4, а след това Гаске победи с абсолютно същия резултат Фернандо Вердаско.

"Петлите" за втори път стигат финала след 1998 година, когато Мери Пиърс и Седрик Пиолин загубиха от Словакия, в състав Карина Хабшудова и Карол Кучера.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини