Скиавоне на четвъртфинал в Бризбън



03-01-2012 00:00 | Станко Димов
Третата поставена в схемата на турнира от категория „Премиер” в Бризбън, Австралия, Франческа Скиавоне се класира на четвъртфинал.

31-годишната италианка преодоля за един час и половина представящата Казахстан Галина Воскобаева с 6:4, 6:4. Бившата шампионка от Roland Garros направи втори пробив в края на първия сет и го спечели. Скиавоне, която е №11 в света, постигна един брейк и във втората част и това беше достатъчно за крайния успех. Тя наниза шест аса за успеха.

За влизане на полуфинал италианката ще трябвада преодолее победителката от двубоя между шестата в схемата в Бризбън Йелена Янкович от Сърбия и квалификантката от Русия Нина Братчикова.

Втората поставена Андреа Петкович имаше проблеми в първия сет, но успя да надиграе чехкинята Барбора Захлавова-Стрицова със 7:6(2), 6:2 за един час и 47 минути игра. Родената в Тузла германка очаква на четвъртфинал по-добрата в мача Анастасия Павлюченкова (Русия) – Кая Канепи (Естония).

Серина Уилямс започна завръщането си след травма с победа 6:2, 6:3 срещу Шанел Схееперс от ЮАР. Във втория кръг четвъртата поставена американка излиза срещу белградчанката Бояна Йовановски.


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини