Евтимова тренира с Трайков



24-12-2011 00:00 | Станко Димов
С нов треньор води подготовката на Диа Евтимова преди заминаването й за Австралия. Тя ще бъде придружена на Australian Open от Ивайло Трайков. Бившият шампион на България ще бъде неин спаринг партньор и треньор по време на първия турнир от Големия шлем, където 24-годишната хасковлийка ще играе в квалификациите.

Евтимова се готви на националния тенис център в столицата, където консултант е Матей Пампулов, който дълги години работи в чужбина. Заедно със своя брат Божидар са сред основателите на тениса в Хасково преди 30 години. Специалистът се върна в България преди месец и помага в националния център.

"Много бързо се сработихме с Пампулов и Трайков. Тримата гледаме в една посока относно подготовката на Диа", каза пред в. "Новинар юг" нейният баща и личен треньор д-р Евтим Евтимов.

Засега проектът за подготовка с чешкия специалист Вацлав Здражила е временно прекратен. "Някои елементи от играта на Диа бяха значително подобрени, след като започна да работи с Пампулов и Трайков. Доволни сме и от условията, които ни предоставят за подготовка. За първи път, докато сме в София, мислите ни изцяло са съсредоточени единствено върху тренировките", допълни таткото.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини