Титлата на Стефани е събитието в бадминтона



24-12-2011 00:00 | Станко Димов
Европейската титла на Стефани Стоева на шампионата по бадминтон до 17 години в Португалия е най-значимото събитие за този спорт през този сезон. Това определиха читателите на racketi.com в анкета, в година, в която доста неща се случиха за първи път в играта с перото у нас..

На 27 ноември състезателката от Хасково донесе първия златен медал в историята на българския бадминтон от шампионат от такъв ранг. На финала в Калдас де Раиня Стоева разби датчанката Юли Фине-Ипсен. 23-ма гласуваха за титлата на възпитаничката на Станимир Бойчинов.

Втората позиция е за родната прима Петя Неделчева и достигането й до полуфинал на Откритото първенство на Англия. През март тя остана в подножието на върха и стана първата българка, класирала се до тази фаза на най-стария и престижен турнир в света. Неделчева получи 15 гласа.

Два вота получи петото място на националния състав на Европейското първенство за смесени отбори в Амстердам през февруари. Също никога преди това България не беше се класирала на четвъртфинал на такъв шампионат. Нашите преодоляха групата и отстъпиха на Англия с 1-3, след като поведоха с 1-0 с успех на Линда Зечири. Останалите ни участници бяха Петя Неделчева, Димитрия Попстойкова, Дияна Димова, Стилиян Макарски, Красимир Янков, Пейо Бойчинов и Благовест Кисьов.

Двете титли на Зечири – в София и Осло, получиха само един глас и отредиха на левичарката четвъртото място в допитването.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини