Започва турнирът "Д-р Тодор Тодоров"



28-11-2011 00:00 | Станко Димов
С двудневни квалификации във вторник и сряда започва 38-ото издание на тенис турнира за мъже „Академик”, който от 2011 г. вече ще носи името на доайена на българския тенис д-р Тодор Тодоров. За втора поредна година надпреварата „Д-р Тодор Тодоров”, организирана от БФТ и БНТ, ще премине със спонсорската подкрепа на „Актон Електроникс” - официален вносител на "Шарп" климатици и климатични системи за България. Турнирът ще се проведе от 29 ноември до 4 декември в столичната зала „София”, а наградният фонд, който ще си поделят участниците, е 5000 лева.

„Това е един традиционен турнир, който Българската федерация по тенис има честта да организира за 38-и път. Ръководството на федерацията взе решение състезанието да бъде преименувано на името на д-р Тодор Тодоров, който навремето първи се зае с неговата организация и го издигна на световно ниво”, коментира на специална пресконференция днес Николай Пръвчев от БФТ. Той посочи, че шампионът ще получи 1600 лева от общия награден фонд, осигурен от „Актон Електроникс”, а финалистът – 1000.

Главният съдия на надпреварата Любомир Бадински разказа подробности около новата схема на провеждане. От тази година десет състезатели ще бъдат поставени, четирима ще влязат чрез квалификации, а двама ще получат „уайлд кард”.

Първите четирима поставени са Тихомир Грозданов, Тодор Енев, Георги Йорданов и Илия Кушев, като първите трима от тях са с класиране в световната ранглиста на ATP. Сред подалите заявки за участие са още Ивайло Трайков, Марсел Радев, Петър Трендафилов и др.

Срещите от основната схема започват в четвъртък от 10.00 сутринта. Единият полуфинал в събота и финалът в неделя от 13.00 ч ще бъдат излъчвани пряко по БНТ.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини