Цонга прати Надал у дома



25-11-2011 00:00 | Станко Димов
Французинът Жо-Вилфред Цонга ще придружи Роджър Федерер на полуфиналите на заключителния ATP World Tour Finals в Лондон. Тенисистът от Льо Ман победи втория в света Рафаел Надал със 7:6(2), 4:6, 6:3 в заключителния мач в зала „О2 Арина” и така елиминира испанеца.

Първата част беше равностойна и се стигна до тайбрек. В него Цонга беше неудържим. Той поведе с 6:2 точки и затвори сета с ас. Във втората Рафа успя да изравни, след като проби в заключителния десети гейм при четвъртата си възможност.

В последния сет 26-годишният французин бе неудържим и мощен, а Надал – неузнаваем. Жо-Вилфред проби за 2:1 и повтори упражнението в последния гейм, когато съперникът направи три двойни грешки, за да триумфира.

Загубата затвърди посредствения сезон на иначе големия испански левичар. Той не е печелил титла след юни, когато взе за шести път Roland Garros. От 2005 година Рафа играе на заключителните турнири, но никога не е побеждавал. В група „Б” този сезон той надигра трудно Фиш, а след това претърпя тежко поражение от Федерер с 3:6, 0:6.

„Тази нощ играх невероятен тенис. Надявах се да успея да го направя. Преди имах много енергия, бях по-бърз и удрях по-силно. Тази година подобрих нещата в главата ми”, заяви Жо-Вилфрид Цонга, който за първи път се класира на полуфинал на мастърс при второто си участие.

Днес са последните двубои в група „А”. От 16 часа е сръбското дерби Новак Джокович – Янко Типсаревич. Вечерта играят вече класиралият се Давид Ферер и Томаш Бердих.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини