Федерер на първи финал в „Берси”



12-11-2011 00:00 | Станко Димов
Бившият номер едно в света Роджър Федерер за първи път в кариерата си се класира за финала на турнира в парижката зала „Берси”, който е от сериите „Мастърс 1000”.

Швейцарския магьосник се справи авторитетно с Томаш Бердих от Чехия с 6:4, 6:3, като демонстрира изключително високо ниво на игра. Федерер започна и двата сета с пробиви, които не позволяваше да бъдат върнати до края. В заключителния гейм на двубоя рекордьорът по титли от Големия шлем направи брейк на нула.

Роджър завърши с 34 печеливши удари и 13 непредизвикани грешки. Той спечели 91 процента от точките при разигран първи сервис. За Федерер това беше победа №801. Вчера той стана едва седмият тенисист, преодолял границата от 800 успеха.

На финала Роджър Федерер очаква Жо-Вилфред Цонга (Франция), който успя да направи обрат и да спаси три мачбола срещу Джон Иснър (САЩ), преди да се наложи с 3:6, 7:6(1), 7:6(3).

В същото време се разбра, че от 2012 година директор на турнира ще бъде бившият френски национал Ги Форже. Това означава, че той ще напусне поста си капитан за Davis Cup в края на следващия сезон.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини