Първите трима с успехи в Париж



09-11-2011 00:00 | Станко Димов
Първите трима поставени в схемата на тенис турнира в Париж в зала, който е от категорията „Мастърс 1000” излязоха за първи път на корта в сряда и записаха убедителни победи.

Световният номер едно Новак Джокович не даде шанс на хърватина Иван Додиг и спечели с 6:4, 6:3. Ноле, който е шампион в „Берси” през 2009 година, не допусна нито една възможност за пробив и взе 90 процента от точките си на първи сервис.

Носителят на рекордните пет титли от „Мастърс 1000” за един сезон (Индиън Уелс, Маями, Мадрид, Рим и Монреал) ще срещне в следващия кръг своя сънародник Виктор Троицки. Джокович има девет поредни победи срещу този съперник.

Вторият поставен Анди Мъри записа 21-а последователна победа. Британецът се наложи над Жерема Шарди от Франция с 6:2, 6:4 за един час и 19 минути игра.В трети кръг го очаква неговият американски съименик Анди Родик.

Роджър Федерер, който е №3 в Париж, се наложи над участващия с „уайлд кард” французин Адриен Манарино с 6:2,6:3 за 56 минути. Швейцарския ас никога не е печелил това състезание. Миналия ноември той профука пет мачбола на финала срещу Гаел Монфис.

Следващият опонент на Федерер е отново френски тенисист. Това е Ришар Гаске.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини