Джокович на корта след 45 дена, бие в 3 сета



01-11-2011 00:00 | Станко Димов
Световният номер едно Новак Джокович се завърна успешно на корта,след месец и половина отсъствие. Водачът в схемата на турнира в зала в Базел („АТР 500”) се наложи над белгиеца Ксавие Малис с 6:2, 4:6, 7:5 след повече от два часа игра.

Ноле проби за 2:0 гейма, а след това затвърди убедително. 47-ият в света белгиец на практика предаде частта, след като в осмия гейм направи две двойни грешки и улесни максимално 24-годишния сърбин.

В петия гейм на втория сет Малис стигна до първите си две възможности за пробив в срещата. Белградчанинът отрази първата с ас, а при втората изстреля бекхенд по правата. Все пак 31-годишният белгиец направи брейк и поведе с 5:4 след двойна грешка на сърбина. Веднага след това Ксавие сервира за изравняване на сетовете и го направи при втората си възможност.

Носителят на три титли от Големия шлем през 2011 година нанесе удар, като проби за 2:0 гейма. В деветия сърбинът сервираше за спечелване на двубоя, но при общо третата точка за пробив капитулира с шестата си двойна грешка. Така при 4:5 Малис подаваше за изравняване и успя, въпреки че трябваше да спаси мачбол. След това Ноле взе подаването си, а после направи и пробив на нула, за да затвори мача.

Джокович не бе играл от 16 септември, когато в полуфинала за Davis Cup срещу Аржентина той се отказа заради болки в гърба срещу Хуан Мартин дел Потро при 6:7, 0:3.

На осминафиналите в Базел Новак очаква квалификант. Името му ще бъде определено в сблъсъка между преминалите пресявките Тобиас Камке (Германия) и Лукаш Кубот (Полша).

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини