Азаренка и Квитова на полуфинал, Возняцки отпадна



27-10-2011 00:00 | Станко Димов
Виктория Азаренка първа си осигури място на полуфиналите на заключителния турнир на най-добрите тенисистки в Истанбул, който е с награден фонд 4,9 милиона долара. След нея това направи и Петра Квитова. Световната номер едно Каролине Возняцки отпадна, след като нейната приятелка Агниешка Радванска победи Вера Звонарьова.

Звездата от Беларус прегази шампионката от Roland Garros На Ли с 6:2, 6:2. Това беше втора победа за Вика, която предсрочно си осигури челното място в Бялата група на мастърса, който се провежда в зала „Синан Ердем”. Вчера Азаренка победи със същия резултат и триумфирала на US Open Саманта Стоусър.

Успехът превърна без съмнение четвъртата в световната ранглиста Виктория във фаворитка за спечелване на купата в Турция. Тя игра с лекота срещу На и направи по два пробива във всеки сет.

„Благодаря на публиката за подкрепата. Ли има добър ретурн, но моят сервис работеше добре и това ми даде предимство. Играя мач за мач и още не мисля за полуфиналите”, заяви Азаренка след мача.

В утрешната среща между Саманта Стоусър и На Ли ще бъде определена другата полуфиналистка от Бялата група. Двете са с по една победа срещу Шарапова, която се отказа и утре Марион Бартоли ще играе срещу Вика.

В Червената група Петра Квитова се наложи над световната номер едно Каролине Возняцки с 6:4, 6:2. Датчанката имаше здравословни проблеми,което й попречи да бъде на 100 процента. Чехкинята започна с пробиви и в двата сета, а не допусна нито един брейк пойнт. Петра записа втори успех и си осигури първото място в групата.

След това Агниешка Радванска се наложи в драматичен двубой над Вера Звонарьова с 1:6, 6:2, 7:5. Така Возняцки загуби шансове да се класира на полуфинал. Рускинята водеше с 5:2 в третия сет, а при 5:3 имаше два мачбола, но полската й опонентка не се предаде и направи пълен обрат.

Ако Радванска спечели днес поне един сет срещу Петра Квитова, ще продължи напред. При загуба с 0-2, Звонарьова ще продължи на полуфинал заеднос чешката левичарка. Мачът е втори в програмата за деня.

В първия двубой в петък в "Синан Ердем" Саманта Стоусър и На Ли ще определят втората полуфиналистка в Бялата група, където лидер е Виктория Азаренка.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини